İçeriğe geç

Dava Dosyası Karara Çıkmış Ne Demektir

Karara çıkmış dava dosyası ne zaman sonuçlanır?

Hakkında karar verilen dosya kesin dosyadır. Reddedilen dosya hakkında gerekçeli karar düzenleme süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde ise bir aydır.

Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava dosyasının detaylarına UYAP Vatandaş Portalı’ndan detaylı bir şekilde ulaşılabilir. Dosya numarasından davanın açıldığı tarihe, dava türünden duruşma günü ve saatine kadar. Dosya durumu kararı verilmişse kararın sonucu da bilinecektir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat Portalı’ndan takip edebilirler.

Karara çıkmış dosya iptal edilir mi?

Dosyada karar verildiğinde karar kesinleşir ve uygulanır ve kararda hiçbir zaman değişiklik yapılamaz. Ceza mahkemesi ve hukuk mahkemesi alanlarındaki dosyalarda geçerli olan hukuki işlemleri kapsar.

Dava sonucu ne zaman kesinleşir?

Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.

Duruşma olmadan karara çıkmış ne demek?

6100 sayılı HMK’nın 353/1-b-2. fıkrasında: “Duruşmada kusur bulunmamakla birlikte, kanunun olaya uygulanmasında hata vardır ve yeniden yargılamaya gerek yoktur veya kararın gerekçesinde hata varsa, düzeltme yoluyla yeniden duruşma yapılmaksızın konu hakkında karar verilir.” denilmektedir.

Gerekçeli karardan sonra karar ne zaman kesinleşir?

Gerekçeli karar taraflara tebliğ edildikten sonra, taraflar veya etkilenenler için iki haftalık itiraz süresi başlar. Taraflar bu süre içinde karara itiraz etmezlerse veya itiraz hakkından feragat başvurusunda bulunmazlarsa, karar kesin ve bağlayıcı hale gelir.

Mahkeme kararı UYAP’a ne zaman düşer?

İlgili hükme göre elektronik işlemlerde süre gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek işlemlerin ertesi güne sarkmaması için süre 00’dır.

Dava sonucunu nereden görürüm?

Davamın güncel durumu nedir? UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kapanan dava dosyası e-devletten ne zaman düşer?

Kapalı icra dosyası e-devlete ne zaman teslim edilir? Kapalı icra dosyası icra makamının yoğunluğuna göre 1-2 gün sürmektedir.

Karara çıkmış dava geri çekilir mi?

Davadan çekilme şartları 6100 sayılı Medeni Kanun’un 123. maddesinde sayılmıştır. Söz konusu maddede: “Davacı, hüküm kesinleşinceye kadar ancak davalının açık rızasıyla davadan çekilebilir.” denilmektedir. Davalının açık rızası olmaksızın davadan çekilmek yasaktır.

Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?

Hakim boşanma kararını verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara iletilir. Taraflar, varsa itirazlarını, taraflara iletildikten sonraki iki hafta içinde temyiz başvurusunda bulunarak sunarlar. Bu, temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa boşanma kararı kesindir.

Kesin karara itiraz edilebilir mi?

CMK. Madde 308/A – Bölge Mahkemesi Ceza Dairelerinin kesin kararlarına karşı, Bölge Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı, kendiliğinden veya talep üzerine, kararın verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde kararı veren daireye itiraz edebilir.

E-devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?

Davacı dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, davanın konusunu oluşturan olay hakkında hâkimin karar verdiğini ve dosya durumunun kesinleştiğini belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.

Kararın kesinleştiğini nasıl anlarız?

Temyiz konusu olan kararlar için, karara karşı temyiz başvurusunda bulunulmaması veya temyiz incelemesi sonucunda kararın onaylanması halinde, Mahkeme Katibi söz konusu karar hakkında “kesin görüş” adı verilen bir görüş yazacaktır. Bu not, kararın kesinleştiğini gösterir.

Karara çıkmış dosya ne zaman sonuçlanır?

Davanın kesinleşme ve kapanma süreci, istinaf süreci de dahil olmak üzere, yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanır ve bu süre içerisinde taraflara sonuçlanan dava ve hakim kararı yazılı olarak bildirilir.

Kapanan dava dosyası e-devletten ne zaman düşer?

Kapalı icra dosyası e-devlete ne zaman teslim edilir? Kapalı icra dosyası icra makamının yoğunluğuna göre 1-2 gün sürmektedir.

Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?

Hakim boşanma kararını verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara iletilir. Taraflar, varsa itirazlarını, taraflara iletildikten sonraki iki hafta içinde temyiz başvurusunda bulunarak sunarlar. Bu, temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa boşanma kararı kesindir.

İstinafa giden dosya durumu nasıl öğrenilir?

Vatandaşların Temyiz Mahkemesi’ne sorduğu en yaygın sorulardan biri, dava dosyası keşif sürecinin nasıl işlediğidir. Davanın durumunu öğrenmenin birincil yolu e-devlet uygulamasıdır. E-devlete giriş yaptıktan sonra, mahkeme dosyası keşfine giden bağlantıları takip etmelisiniz.

E-devlet gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Gerekçeli karar yazıldığına dair ifade mahkeme sürecinin tamamlandığı anlamına gelir. Mahkeme sonunda yazılan görüşte gerekçe ayrıntılı olarak açıklanır. Mahkemede davası olan kişiler bu cümleyle sıklıkla karşılaşır. Bu cümleye e-devlette gerekçeli karar da denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort